ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

        Комітет

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 84/16

                                                                                     13 січня 2010 року                                                                                               09 год. 15 хв.

                                                                                      м. Київ,

                                                                                      вул. Садова, 3а

                                                                                      кім. 416

                                       

Перший заступник Голови Комітету Боднар О.Б.

За Секретаря Комітету Сінченко В.М.

 

Присутні: члени Комітету:  Ключковський Ю.Б., Павленко В.В., Петренко В.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф., Матвієнко А.С.

Відсутні: Омельченко О.О., Гордієнко С.В., Черноморов О.М., Льовочкін С.В.

 

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., заступник Завідувача секретаріату Комітету Данилюк О.А., головні консультанти: Дмитрук Л.В., Желтова О.М, старший консультант Федоренко Ю.В.

 

 

Запрошені:

Писаренко В.В. - народний депутат України;

Богашева Н.В. - заступник Міністра юстиції України;

Гапотченко В.І. - заступник Керівника Управління по зв’язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори Президента України” (щодо недопущення спотворення волевиявлення виборців) (реєстр. №5509, н.д. В.Писаренко).

 

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету О.Боднар про проект порядку денного засідання Комітету.

Перший заступник Голови Комітету О.Боднар поінформувала присутніх про ситуацію з находженням та станом розгляду впродовж шостого скликання Верховної Ради України проектів законів України, які стосувалися питання проведення місцевих виборів. Вона вказала на актуальність проблематики зміни і вдосконалення виборчого законодавства з огляду на наближення дати проведення чергових місцевих виборів – 30 травня 2010 року, та зазначила, що загалом питання носить політичний характер і з цього приводу доцільно було б звернутися до Голови Верховної Ради України В.Литвина для оголошення цього звернення на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та прийняття рішення. Це дозволить Комітету вчасно підготувати необхідні матеріали до розгляду Верховною Радою України, а також продовжити опрацювання проекту Виборчого кодексу України.

О.Боднар надала доручення секретаріату Комітету підготувати відповідний проект листа Комітету на адресу Голови Верховної Ради України В.Литвина та керівників депутатських фракцій парламенту.

Пропозицію підтримано.

 

Перший заступник Голови Комітету О.Боднар ознайомила членів Комітету з проектом порядку денного засідання Комітету та включеним до нього питанням, і запропонувала визначитися шляхом голосування щодо його прийняття за основу та в цілому.

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори Президента України” (щодо недопущення спотворення волевиявлення виборців) (реєстр. №5509, н.д. В.Писаренко).

УХВАЛИЛИ:

1.Затвердити порядок денний засідання комітету за основу та в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори Президента України” (щодо недопущення спотворення волевиявлення виборців) (реєстр. №5509, н.д. В.Писаренко).

Доповідач поінформував присутніх, що підкомітет розглянув законопроект з реєстр. № 5509, яким пропонується забезпечення більш повної реалізації гарантованого Конституцією України права голосу на виборах, забезпечення сталості списків виборців та недопущення внесення до них необґрунтованих змін, забезпечення обґрунтованого голосування виборців за місцем їх перебування з огляду саме на стан їх здоров’я, а не лише бажання проголосувати вдома, пропонується вдосконалити положення Закону України “Про вибори Президента України” щодо оскарження неправильностей у попередньому списку виборців, внесення змін до уточненого списку виборців на виборчій дільниці, порядку організації голосування за межами приміщення для голосування, а також строків розгляду скарг щодо порушень, які мали місце в день голосування.

Підкомітет з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян запропонував Комітету рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду у першому читанні законопроект з реєстр. №5509 прийняти за основу та в цілому.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, В.Писаренко.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про вибори Президента України” (щодо недопущення спотворення волевиявлення виборців) (реєстр. № 5509) за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України С.П. Подгорному.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

 

 

Перший заступник

Голови Комітету                                                        О. БОДНАР

 

 

За Секретаря Комітету                                               В.СІНЧЕНКО

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

 

13.01.2010 року

 

 

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України" (щодо недопущення спотворення волевиявлення виборців) (реєстр. №5509, н.д. В.Писаренко).

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“5 сесія 6 скликання ”

03 грудня 2014 10:54
27 листопада 2013 15:07
27 листопада 2013 15:05
27 листопада 2013 15:03
27 листопада 2013 15:02
27 листопада 2013 15:01
27 листопада 2013 14:59
27 листопада 2013 14:58
27 листопада 2013 14:56
27 листопада 2013 14:55